Remco Tijdgat

Algemeen fysiotherapeut- Fysiotherapeut op haptonomische basis – Haptotherapeut

In 1987  ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de academie voor fysiotherapie Rotterdam. Na een periode van 10 jaar ben ik me gaan specialiseren als haptotherapeut. Ik ben Mindfulness- en ACT-therapeut (acceptance en commitment therapie). In 2021 heb ik de opleiding dansante fysiotherapie afgerond; het bewegen op ritme en muziek en meer speels bewegen met toch een ondergrond vanuit de fysiotherapie  heeft wat mij betreft verrassende  therapie mogelijkheden.

Verder heb ik veel ervaring met het behandelen van mensen met psychosomatische klachten, hyperventilatie, burn out en een scala aan spanningsgerelateerde problemen maar ook onbegrepen of langdurige pijnklachten. Daarnaast ben ik geschoold in het begeleiden bij slaapproblemen bij volwassenen, dus ook hiervoor kunt u bij mij terecht.

Juist onderliggende herstelbelemmerende factoren bij lichamelijke of psychosomatische klachten kunnen  een verrassend andere oorzakelijkheid en dus behandeling opleveren. Ondanks de soms ‘zweverig’ aandoende specialisatie, sta ik  bekend om mijn niet zweverige aanpak.

               “Voelen helpt jezelf anders te denken en doen”

Mijn geboortestad Rotterdam is nog steeds mijn thuis, waar ik in een mooi oud pand uit 1908 woon. Op 10 minuten fietsafstand heb ik een heerlijke volkstuin waarin ik naast bloemen en struiken ook mijn eigen groente verbouw, die ik  met plezier bereid middels mijn liefde voor koken. Ik dans en  wandel graag , ik ben nu bezig met het Pieterpad, maar daarna zal er ongetwijfeld een nieuwe lange afstandswandeling volgen.

Mail:    r.tijdgat@fysiotherapiedepeerenhof.nl

Mijn werkdagen zijn maandag en donderdag

Big registratie nummer: 89035186404